I. Nemzetközi Handel Énekverseny

Lezárult a jelentkezés az első nemzetközi Händel énekversenyreLezárult a jelentkezés az első nemzetközi Händel énekversenyre

A MusiciansWho komolyzenei portál támogatásával először kerül megrendezésre 2007. március 29. és április 1. között nemzetközi barokk énekverseny Egerben. A versenyre bármely képzett hangú énekes jelentkezhetett, aki elmúlt 20 éves és kellőképpen felkészültnek érezte magát a komoly megmérettetésre.

Magyarországi premiernek lehetnek tanúi azok az érdeklődők, akik idén tavasszal, március végén ellátogatnak Egerbe. Ugyanis a barokk városban kerül megrendezésre hazánkban először Händel énekverseny, melynek jelentkezési határideje január végén járt le.

A háromnapos rendezvénysorozat lehetőséget biztosít a fiatal komolyzenei énekeseknek, hogy bizonyítsák technikai felkészültséget, muzikalitásukat, valamint előadókészségüket a barokk stílusban. A rendezvény védnöke Csengery Adrienne, a zsűri elnöke Stefano Molardi, a zsűri tagjai: Pászthy Júlia, Schultz Katalin, Váradi Marianna, Dinyés Soma.

Kertész András, a MusiciansWho.hu portál egyik alapítója elmondta: büszke arra, hogy a MusiciansWho támogatásával egy ilyen színvonalú megmérettetésre kerülhet sor. A verseny lehetőséget teremt arra, hogy a fiatal zenészek támogatása ennek keretében megvalósulhasson, ami egyike a MusiciansWho céljainak.