Nemzetközi Handel Énekverseny

2007. március 30-án kezdetét vette az I. Nemzetközi Händel Énekverseny2007. március 30-án kezdetét vette az I. Nemzetközi Händel ÉnekversenyA megmérettetés célja tehát nem első sorban, tehetségkutatatás, hangszépség verseny, hanem –természetesen az előzőeket is szem előtt tartva- a barokk zene, s ezen belül is a Händeli sokszínűség hiteles megszólaltatása. A zsűri is ennek a sokszínűségnek szelemében verbuváltatott. Helyet kapott benne az ének technika kérlelhetetlen őre (Shultz Katalin) a hazai éneklés fellegvárát képviselő a LFZE magánének tanára (Pászthy Júlia), a barokk zenében szakavatottan elmélyülő gyakorló karmester (Dinyés Soma), az opera színpad és a pedagógia immanens képviselője (Váradi Marianna) és nem utolsó sorban a barokk zene bölcsőjében fogant, az olaszországi Comoi Konzervatórium professzora, a zsűri elnöke (Stefano Molardi).

Az első fordulóban a legfőbb bírálati szempontok alapján (stílus ismeret, technika, darab választás, kifejezés) a zsűri a következő versenyzőket juttatta a középdöntőbe: Bányai Júlia, Csereklyei Andrea, Bakos Kornélia, Hámori Szabolcs, Hegyi Barnabás, Honinger László, Páll Levente, Pap Nikoletta Éva, Puja Andrea, Sipos Marianna, Stefanik Márta, Szakács Ildikó. Az I. Nemzetközi Handel Énekverseny szombaton a kőzépdöntővel folytatodott, ahol az értékelési szempontok bővítésével a zsűri 8 versenyzőt juttatott a döntőbe: Stefanik Márta, Szerdahelyi Pál, Bakos Kornélia, Bányai Júlia, Csareklyei Andrea, Hámori Szabolcs, Hegyi Barnabás, Páll Levente , Szerdahelyi Pál.

A döntő vasárnap 11 órakor vette kezdetét a Megye Háza Dísztermében.
I. dij Bakos Kornélia
II. dij Bányai Júlia
III. dij (megosztva) Szerdahelyi Pál, Hegyi Barnabás
Koncertlehetőség a VI. Bükki Művészeti napok nyitóhangversenyén 2007. július 27-én a bélapátfalvi Apátságban: Bakos Kornélia, Bányai Júlia, Páll Levente
A Magyar Rádió különíja koncertlehetőség a Márvány teremben: Páll Levente
Koncertlehetőség az egri Szimfónikus Zenekarral: Szerdahelyi Pál
A Concerto hanglemezbolt 50ezer forintos ajandékutalványa: Csereklyei Andrea
Kiemelt megjelenési lehetőség a Musicians Who-n: Hegyi Barnabás
Közönség dij (könyv és CD ajándékcsomag): Bányai Júlia