Magyar fuvolista nemzetközi győzelme

A tehetséges fuvolista ez év márciusában már a legjobbnak bizonyult a Thessalonikiben megrendezett nemzetközi versenyen, így a Lions Club versenyének első helye idén már a második a Zeneakadémia ifjú növendéke számára.

A tehetséges fuvolista ez év márciusában már a legjobbnak bizonyult a Thessalonikiben megrendezett nemzetközi versenyen, így a Lions Club versenyének első helye idén már a második a Zeneakadémia ifjú növendéke számára.  


A nemzetközi jótékonysági egyesület minden évben más-más hangszeres versenyt hirdet meg. Az idei megmérettetés döntője Budapesten zajlott szeptember 22-én, ahol a válogatás után Tímea mellett egy német, egy francia és egy magyar versenyző vehetett részt, a zsűriben pedig négy német, három francia és két magyar művész ült. 


A Zeneakadémia számára ez már a harmadik dobogós helyezés szeptemberben: Banda Ádám hegedű szakos hallgató első helyen, Fülei Balázs zongorista harmadik helyen, Acsai Tímea pedig ugyancsak első helyen végzett egy-egy nemzetközi zenei versenyen.