Mozart- és Beethoven zongoraversenyek és táncok

A hangverseny január 31-én 19:30 órai kezdettel lesz látható a ZeneakadémiánA hangverseny január 31-én 19:30 órai kezdettel lesz látható a Zeneakadémián
A Hérosz-koncertek következő előadásán Mozart és Beethoven zongoraversenyek és táncok csendülnek fel Nagy Péter, a Zongora Tanszék vezetője és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara előadásában.
Ismét izgalmas előadás várja a zenekedvelő közönséget a Zeneakadémia saját szervezésű koncertsorozata, az Alma Mater hangversenyek sorában január 31-én. Mozart és Beethoven egy-egy zongoraversenyét, valamint Mozart Tizenhárom német táncát és Beethoven kontratáncait szólaltatja meg a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara Nagy Péter vezetésével.
A zongoraversenyek előadásának régi hagyományából kiindulva a január 31-i előadáson nem lesz karmester, Nagy Péter a zongora „mellől” irányítja a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát. „A folyamatos próbák alkalmával egyfajta együttgondolkodás, a társadalmi szerveződéshez hasonló folyamat megy végbe, melynek eredményeként ki-ki megtalálja a maga helyét, egyéniségét az előadásban: a zenészek egymásra figyelése, egyéni felelősségérzete, tudata erősödik ezáltal.” – mondta el Nagy Péter, a Zongora Tanszék vezetője.
A hangversenyen hallható, a bécsi klasszikából származó művek igazi csemegét jelentenek, a táncok kifejezetten szórakoztatóak, hiszen keletkezésükkor ezek a darabok jelentették az örömteli tánc, szórakozás pillanatait. A K. 600-as és K. 602-es sorozatokat például Mozart az 1791-es báli szezonra komponálta Bécsben, mint udvari kamaramuzsikus.
A hangverseny január 31-én 19:30 órai kezdettel lesz látható a Zeneakadémián.