Bál (volt) az Operaházban

Igazi sztárparádénak bizonyult a szombat esti, a mesei elemek jegyében rendezett OperabálIgazi sztárparádénak bizonyult a szombat esti, a mesei elemek jegyében rendezett OperabálMága Zoltán és zenekara fogadta a korán érkezőket, majd fanfárok hangjai után vonultak be a nyitó táncosok, – első bálozók – akik Csajkovszkij Anyeginjéből partnerükkel polonézre lejtettek. A műsor ifj. Johann Strauss Triccs-traccs polkájával folytatódott. Vizin Viktória és Kovácsházi István voltak idén a felkért operaénekes szólisták. Richard Clayderman francia zongoravirtuóz este 10-kor nyitotta meg a bált. Ezután vette kezdetét az "alles walzer", azaz mindenki keringőzni kezdett.

Újdonság volt az operabálok történetében a divatbemutató: a Magyar Divattervezők Szövetségének tagjai 10 tervező modelljeit vonultatták fel.

A politikai élet és a diplomáciai élet szereplői, ügyvédek, művészek, médiaszemélyiségek, énekesek, stylistok, szépségkirálynők és más hírességek ezúttal sem hiányoztak.

Három ruha emelkedett ki a mezőnyből: a bál háziasszonyának, Korcsmáros Nórának estélyije, amelyet Makány Márta tervezett és amely Swarowski-kristályok százaitól csillogott-villogott. Andy Vajna fiatal szőke kísérőjének fekete, ékkövektől ragyogó ruhakölteményét és a tarkopasz Miss Tanzánia narancspiros, görögös szabású ruháját ugyancsak mindenki megcsodálta.

Idén sem maradt el a bálkirálynő megválasztása és a jótékony célú tombolasorsolás.