Zene, nyár, Agárd!

Második alkalommal rendezik meg a Velencei-tavi Művészeti Fesztivált július 25. és augusztus 1. között.
I. Velencei-tavi Művészeti FesztiválVTMFA Nyári Zeneakadémián idén is több hangszeres kurzus indul: viola da gamba, fagott, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon, blockfőte és barokk hegedű, melyekre Maria Andrásfalvy-Brüssing és Michael Brüssing, Dinyés Soma, Faludy Krisztina, Gyöngyössy Zoltán, Lencsés Lajos, Rodolfi Emiliano, Rozmán Lajos, Szepesi Bence, Széplaki Zoltán és Tóth Mónika várja az érdeklődő muzsikusokat. Az énekesek is választhatnak mestert: idén Schultz Katalin és Váradi Marianna mellett Németh Judit, a kiváló világjáró operaénekes és énekpedagógus is tanítani fog.

A kurzusok minimum hat aktív hallgatóval indulnak. A jelentkezésnél figyelembe veszik az érkezési sorrendet, mert egy tanszakra maximum tíz aktív hallgató részvételét fogadják el. Amennyiben tíznél többen jelentkeznek az adott kurzusra, a szervezők a helyszínen meghallgatást tartanak, amelyen a kurzust tartó tanár kiválasztja a tíz aktív hallgatót.

Az ének, fagott, furulya, hegedű, kamarazene, oboa, szaxofon és fuvola akkreditált képzések. A Harmónia Művészeti Alapítvány egy hallgató részvételét támogatja. A kérelemhez kereseti kimutatás és két művész ajánlása szükséges.

A kurzus résztvevői saját stranddal rendelkező tóparti hotelben, kétágyas fürdőszobás szobákban és apartmanházakban kaphatnak szállást az Agárdi Termálfürdő közelében.
További információ a www.vmf.hu weboldalon olvasható.