Online gitáróra sorozatot indít Jason Vieaux

Ingyenes online gitárkurzust indít a híres amerikai klasszikus gitárművész Jason Vieaux.Online gitárkurzust indít a híres amerikai klasszikus gitárművész Jason Vieaux.Június 14-én indul a híres klasszikus gitárművész Jason Vieaux online oktató kurzusa. A tanfolyam az ArtistWorksszel való együttműködés eredménye, és lehetőséget kínál a tanulásra mindenkinek, aki komolyan érdeklődik a klasszikus gitár iránt.
A videón rögzített, majd az ArtistWorks oldalára feltöltött órák a teljesen kezdőtől egészen a haladó szintig segíti a tanulni vágyókat, sőt egy-egy fogást többféle szögből és lassítva is felvettek, hogy így könnyítsék a tunulást. Az instrukciók mellett, a diákok saját videóikat is feltölthetik, melyekre Vieaux videó üzenetben reagál, és értékel, és természetesen ezek is bárki által hozzáférhetőek lesznek. A kezdeményezés célja egy hasznos és valóban mester szintű, interaktív kurzus létrehozása.
A 2008-ban alapított ArtistWorks elsődleges célja az interaktív, többnyire videós oktatás, kurzusain ismert zenészek oktatnak különböző műfajokban és stílusokban.
Jason Vieaux 2001 óta a Cleveland Institute of Music gitár tanszékének vezetője, és az ő nevéhez fűződik a Curtis Institute gitár tanszékének létrehozása is, több mint 50 zenekarban játszott, és számos világhírű karmester vezényelte már, többek között David Robertson is. A legutóbb kiadott albumán 2011-ben Piazzolla zenéjét szólaltatta meg, következő szólólemeze 2013-ban jelenik meg.

Forrás: Gramophone.co.uk
(fordította: Paku Zsófia)