Ligeti-Eötvös CD az Echo Klassik díj nyertesei között

Ligeti György három alkotásának Eötvös Péter vezényletével rögzített CD-felvétele kapta a német zenekritikusok és a német zeneipar intézményeinek rangos elismerését.Ligeti György alkotásainak Eötvös Péter vezényletével rögzített felvétele kapta a díjat.

Echo KlassikA Budapest Music Center (BMC) által kiadott CD-t a 20. és 21. századi kórusművek felvételei között találta a legjobbnak a Echo Klassik díj zsűrije. A lemezen a Requiem, az Apparitions és a San Francisco Polyphony szerepel. A Stuttgarti Énekegyüttest és a Kölni Rádiókórust, valamint a WDR Szimfonikus Zenekarát Eötvös Péter vezényli a felvételen. A zsűri méltatása külön kiemeli, hogy milyen híresek és mértékadóak Eötvös Péter kortárszenei értelmezései – közölte a BMC az MTI-vel.

Az Év énekesnője Renée Fleming, az Év énekese Klaus Florian Vogt német Wagner-tenor lett. A határok nélküli klasszikus zene kategóriában díjazzák a világhírű bariton, Erwin Schrott Rojotango című CD-jét. Beethoven Fideliójának férfi főszerepéért Jonas Kaufmannt illeti az elismerés.

Az Év karmestere Riccardo Chailly, a Berlini Filharmonikusok és Sir Simon Rattle Schönberg-lemeze a 20.-21. századi művek legkitűnőbb megszólaltatásáért kap Echo Klassikot. (MTI)