Zeneszerzői versenyt hirdetnek

Kamara- és vokális, illetve a cappella kórusművekkel lehet benevezni a Magyar Zeneszerzők Egyesülete és a Vántus István Társaság versenyére február 1-ig.

A Magyar Zeneszerzők Egyesülete (elnök Hollós Máté) és A Vántus István Társaság Közhasznú Egyesület (tiszteletbeli elnök Kocsár Miklós) zeneszerzői versenyt hirdet azon magyarországi és határon túli magyar zeneszerzők részére, akik 2015. május 31-ig még nem töltik be 35. életévüket.

A versenyre új, vagy eddig nyilvánosságra nem hozott, maximálisan 8 perc időtartamú kamara- és vokális darabokkal, valamint a cappella gyermek-, női- és vegyeskari művekkel lehet benevezni.

A kamaraművek előadói létszáma a 6 főt nem haladhatja meg; az együttes az alábbi hangszerekből állhat össze: zongora, hegedű, mélyhegedű, gordonka, gordon, fuvola, oboa, klarinét, fagott, kürt, trombita, harsona, tuba, gitár, hárfa, ütőhangszerek (ez utóbbi hangszercsoport ügyében Siklósi Gábor tanszakvezető művésztanárral kell konzultálni, tel.: 06-62-544-605).

A kórusművek esetében a hagyományos kórusszólam-beosztás és létszámhatár érvényes.

Egy alkotó legfeljebb egy művel – egy vokális, vagy hangszeres alkotással – nevezhet be.

A pályázat nem jeligés.

A beküldött műveket háromtagú – a Vántus István Társaság és a Magyar Zeneszerzők Egyesülete által felkért zeneszerzőkből álló – zsűri bírálja el.

Döntésük alapján az Egyesület és a Társaság díja(ka)t ad ki. A verseny 150.000 Ft összdíjazású.

Ezeken kívül – külső támogatók révén – további különdíj(ak) kiadására is sor kerülhet, továbbá ha a zsűri több művet javasol előadni, a helyszínen tartózkodó közönség is szavazhat közönségdíjról.

A művek beküldési határideje: 2015. február 1.

A partitúrákat 3 példányban várják az alábbi címre:
Vántus István Társaság Közhasznú Egyesület, Kiss Ernő titkár, 6726 Szeged, Temesvári krt. 42.

A zsűri 2015. február 15-ig hozza meg döntését.

A döntőbe került művek előadása, ill. a közreműködők kiválasztása terén a szervezők számítanak a szerzők intenzív együttműködésére; örömmel fogadják, ha a szerzők saját maguk gondoskodnak a döntőben elhangzó művük előadásáról!

A díjazott darabokhoz teljes előadási anyagot (másolt szólamokat) is kérnek.

A díjkiosztó gálahangversenyt 2015. április 21-én, kedden, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Fricsay-termében keretében rendezik meg.