XXIII. Éneklő Ifjúság Szakmai Napok Szegeden

Az Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek, a KÓTA Ifjúsági- és Zenepedagógiai Szakbizottságának programja Bartók Béla halálának 70. évfordulója és az Éneklő Ifjúság szegedi hangversenyeinek 80. évfordulója tiszteletére 2015. április 17-19. között lesz Szegeden.

A háromnapos eseményen a résztvevő karnagyok, kollégák megismerhetik a megye, a város zenei életét, előadásokon, bemutató órákon, próbákon vehetnek részt, kóruskoncerteket hallhatnak.

Az esemény fővédnöke Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zeneszerző, a KÓTA tiszteletbeli elnöke, vendéglátó a Szeged Városi Kórusegyesület.

Április 17-én, pénteken este nyitóhangversennyel kezdődik a rendezvénysorozat, majd Bartók férfikarairól tart előadást Párkai István Kossuth-díjas karnagy, a Nemzet Művésze.

Szombaton bemutató órák és kóruspróba bemutató látogathatók, délután Gyüdi Sándor tart könyvismertető előadást a szegedi kórusélet 150 évéről, melyet Éneklő délután követ.

Vasárnap Fagler Erika és Erdős Kinga a 80 éves a szegedi Éneklő Ifjúság címmel, majd dr. Tóth Péter zeneszerző az Argenteus Vegyeskar közreműködésével a szövegválasztás és szöveghasználat problematikája a kóruszenében címmel tart előadást.

Délután Bartók kórusműveit énekli a Bartók Béla Női Kar Rozgonyi Éva előadásán, melyet a Szeged Táncegyüttes bemutatója követ.

Érdeklődni és jelentkezni a KÓTA titkárságán lehet:  kota@kota.hu, tel: 06/1/225-3713.