Mesterek és tanítványok sorozat – pályázati felhívás

Pályázat célja: Kodály gondolatának szellemében megmutassuk a folytonosságot, egy színpadra állítsuk az egymást követő generációkat

A Hagyományok Háza pályázatot hirdet Mesterek és tanítványok elnevezésű előadás-sorozatán való közreműködésre. Olyan hivatásos és műkedvelő népzenei együttesek, hangszeres vagy énekes szólisták jelentkezését várjuk, amelyek/akik a címben jelzett koncepciónak megfelelő, maximum 90 perces színpadi műsor összeállítását és bemutatását vállalják. A koncertet követően lehetőség nyílik táncházra is a pályázók közreműködésével.

Célunk, hogy Kodály gondolatának szellemében megmutassuk a folytonosságot, egy színpadra állítsuk az egymást követő generációkat. A pályázatot három alkategóriában hirdetjük meg:

  •     Revival előadó és hagyományőrző mestere(i)
  •     Revival előadó és tanítványa(i)
  •     Revival előadó, hagyományőrző mestere(i) és tanítványa(i)

Pályázni a magyar nyelvterületről származó, hagyományhű előadásmódú és hangszerelésű magyar, illetve nemzetiségi hangszeres és énekes népzenével, az alábbi adatlap beküldésével.

A pályázatok beérkezési határideje: 2015. április 30.

A beérkezett anyagokat szakmai bizottság értékeli, az elbírálás eredményéről 2015. május 30-ig értesítünk minden jelentkezőt. A nyertesek előadásaira a Hagyományok Házában kerül sor a 2015/2016-os évadban.

Jelentkezési lap