A Nemzetközi Pető Intézetben és Erdélyben is ingyenes koncertet ad a BFZ

A Nemzetközi Pető Intézetben és az erdélyi Kaplony katolikus templomában is ingyenes koncertet ad a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) soron következő közösségi hetében május 4. és 8. között – tájékoztatta a zenekar az MTI-t kedden.

“Támogassuk a közösség kulturáltságát is azzal, hogy koncerteket viszünk templomokba, elhagyott zsinagógákba, ki az utcára, térre, tehát mindenhova, ahol a zene segíteni tud” – idézték közleményükben Fischer Iván zeneigazgatót.

A néhány nap alatt 16 különböző helyszínen adnak koncerteket a BFZ muzsikusai: tíz fővárosi és vidéki idősotthonban, három templomban és három, gyerekeket segítő intézményben lépnek fel. Míg ősszel SOS gyermekfalvakban játszottak, addig most a Nemzetközi Pető Intézetben és két vidéki iskolában, a borsodi Homrogdon és a baranyai Kozármislenyben adnak kakaókoncertet a gyerekeknek.

A zenekar missziója során most először látogat el Erdélybe, ahol a kaplonyi katolikus templomban adnak koncertet. A másik két templomi koncert a XIII. kerületi református templomban és a pilisi evangélikus templomban lesz.

A BFZ elhagyott zsinagógákba is újra ellátogat, ezekre a koncertekre azonban ezúttal valamivel később, június 2. és 4. között kerül sor – írták a közleményben.

(MTI)