Budapest pályázik a Classical:Next 2017 megrendezésére

A klasszikus zene népszerűsítését célzó, mintegy 800 fős rendezvénynek adhat otthont Budapest, amennyiben az elmúlt napokban zajlott helyszínbejárások alapján a magyar fővárost választják a szervezők. 

A szakemberek az Magyar Turizmus (MT) Zrt. kongresszusi irodájának szakmai segítségével járták be az alkalmas helyszíneket.

A Classical:Next 2011-ben született meg abból az egyszerű ötletből kiindulva, hogy szükség van egy nemzetközi rendezvényre, amely a klasszikus zene új megközelítésére, új közönség megcélzására koncentrál. Az elmúlt években 40 ország 2000-nél is több komolyzenével foglalkozó képviselője vett részt az eseményen. A rendezvény elsősorban lemezkiadók és kulturális szervezetek találkozóhelye, ami az eseményt kultúrdiplomáciai szempontból egyre fontosabbá teszi európai szinten. Budapesten a koncertek és bemutatók helyszíneként a Zeneakadémiát szeretnék bevonni, ezt egészíti ki a mintegy 2000 négyzetméteres szakmai kiállítás. A konferencia helyszínéről várhatóan jövőre születik meg a végleges döntés.

Idén május 20-23. között Rotterdam ad otthont az eseménynek.

Az MT Zrt. célja, hogy Budapest 2020-ra Európa egyik legnépszerűbb konferenciavárosa legyen, az új budapesti kongresszusi központ 2018-ra tervezett megnyitása pozitív változást hozhat. A Classical:Next 2500-3000 vendégéjszakát hozhat Budapestnek.

(Forrás: MTI)