Válogatóverseny zongorista növendékeknek

Bartók Béla halálának 70. évfordulója és az Új Bartók Összkiadás 1. kötetének, a “Gyermekeknek” megjelenésének alkalmából rendez díszhangversenyt a Zeneakadémián 2015. szeptember 27-én a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és az Editio Musica Budapest.

A szervezők szándékai szerint matiné hangversenyen felhangzik többek között a sorozat mind a négy füzete, magyar és szlovák zeneiskolások előadásában. A hangverseny a magyar zeneiskola mozgalom idei kiemelkedő eseménye lesz.

Az 1-6. évfolyamos zeneiskolai korosztály legkiválóbbjainak tolmácsolásában szólalnak majd meg a művek, a szervezők bátorítanak minden zongorista növendéket a részvételre, aki az elmúlt években eredményeivel, teljesítményével bizonyította rátermettségét és a Bartók-zene iránti elkötelezettségét.

A hangversenyen való részvételre jelentkezők számára meghallgatást tartanak szeptember 5-én, szombaton 10 órától a Tóth Aladár Zeneiskolában (Budapest, VI. Szív u. 19-21), melyen a jelentkezők közül szakmai zsűri (Becht Erika, Eckhardt Gábor, Vikárius László) választja ki a műsor előadóit.

Jelentkezési határidő: június 22.

Jelentkezési cím: tazi@tothaladar.hu

A jelentkezési lap letölthető: www.mzmsz.hu

A jelentkezési laphoz rövid szakmai bemutatkozás is csatolandó!

Túljelentkezés esetén az elmúlt évek versenyeredményei alapján a szervezők megszűrhetik a meghallgatáson résztvevők létszámát.

Távolabbról érkező vidéki jelentkezők számára útiköltség térítése lehetséges.

A válogatón résztvevők oklevelet és az EMB új, dedikált kiadványát kapják ajándékba.

Akik nem kerülnek kiválasztásra, azok a tanév során lezajló „Gyermekeknek” szakmai továbbképzésen és a hozzá kapcsolódó hangversenyeken lépnek fel.

További részletekért látogassanak el az MZMSZ honlapjára!