Magyar siker Cosenzában

A dél-olaszországi Cosenza zeneművészeti egyeteme, a Stanislao Giacomantonio Zenei Konzervatórium idén hetedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Marcel Tournier Hárfa és Hárfás Kamarazene Versenyt.

Bábel Klára hárfaművész és Kovács Zalán László tubaművész első helyezést ért el a dél-olaszországi Cosenzában megrendezett Nemzetközi Marcel Tournier Hárfa és Hárfás Kamarazene Versenyen.

Cosenza zeneművészeti egyeteme, a Stanislao Giacomantonio Zenei Konzervatórium által 2009 óta hetedik alkalommal megrendezett verseny eredményhirdetése és díjkiosztója a program zárónapján, 2015. október 16-án este volt Cosenza Városi Zenei Központjának Hangversenytermében.

Bábel Klára a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hárfaművésze és Kovács Zalán László tubaművész, a Zeneakadémia Doktorandusz Önkormányzatának elnöke két évvel ezelőtt kezdtek el közösen zenélni. Terjedelmes repertoárjukból az olaszországi versenyen Vivaldi, Debussy és Sosztakovics átiratok mellett Kovács Zalán László Hommmage a Bartók című kompozícióját is előadták, amely akkora sikert aratott, hogy az ünnepi gálaműsorra is ezt a művet kérte a magyar duótól a zsűri.