Nem középiskolás fokon

Az ország legtehetségesebb fiatal muzsikusaiból álló zenekarok háromévente mérik össze tudásukat. Az elmúlt évek legjobb együttesei egy különleges koncert keretében május 22-én adtak közös koncertet a Kodály Központban.

A Nem középiskolás fokon című program során a fellépő zenekarok bizonyították, hogy a tehetséggondozás igazi ereje az együttműködésben rejlik. Fellépett a Pécsi Művészeti Symphonic Band Szilágyi Lajos vezényletével, a Bartók Konzervatórium vonószenekara Duboczky Gergely vezetésével és fúvószenekara Kiss Zoltán vezényletével. A Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola fúvószenekarát Makovecz Pál dirigálta.

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola által életre hívott gálakoncert kísérőrendezvényeként mindhárom együttes térzenét adott Pécs több pontján a Zsolnay Piknik keretében.

Az esemény fővédnöke dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár volt. Szakmai partnerként a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a Pannon Filharmonikusok segítették a rendezvény létrejöttét.