Hazai pályán

Az Operavilág villáminterjúkban mutatja be a  II. Marton Éva Énekverseny magyar indulóit

A januárban meghirdetett versenyre öt kontinens huszonöt országából száznál is több művész jelentkezett. A Marton Éva vezette bíráló bizottság döntése értelmében az élő fordulókba 77 versenyző jutott tovább.
A sorsolással vette kezdetét a Zeneakadémia által rendezett megmérettetés, a fordulók a 48. sorszámú versenyzőtől indulnak.

Tizennyolc országból negyvennyolc versenyző érkezett meg a szeptember 19-25. között megrendezett II. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyre. A sorsoláson Marton Éva köszöntötte, majd Schanda Beáta versenytitkár a verseny menetéről tájékoztatta az egybegyűlteket. Végül a legfiatalabb versenyző, Bata Réka Dorka közreműködésével kialakult a verseny sorrendje: az elődöntőket a 48. sorszámú Ekaterina Rostova kezdi meg.

Az Operavilág villáminterjúkban mutatja be a  II. Marton Éva Énekverseny magyar indulóit. Az első részben Molnár Ágnest, Horti Lillát és Vincze Klárát kérdezte Kovács Alexandra és Tóth Áron. A sorozat második részében Sellei Etelka és Bata Réka Dorka válaszol Tóth Áron kérdéseire. A harmadik részben Nagy Johanna, Yanis Benabdallah és Erdős Attila válaszol Kondor Kata kérdéseire.