Negyedik alkalommal kerül meghirdetésre a Creative Art Díj

Nevezési határidő: 2017. május 15.

Időpont, helyszín: 2017. szeptember 2. , Kőszeg

A verseny menete:

A díjra zongoristák jelentkezhetnek.

Pár perces gondolkodás után 5-20 perces rögtönzött darab eljátszása a helyszínen húzott témára.

Összességében a fő elvárás: kerek, megformált, értékes, spontán „zenemű” jöjjön létre – műfaji korlátok nélkül. Magas szintű hangszeres előadásban.

Zene legyen, mely a megadott témát bontja ki, mint minden más normális zenemű esetében. A régi nagyok szellemében.

A 3 legjobb versenyző nyilvános koncerten méri össze tudását. Az egyik feladat egy a helyszínen megadott témára való rögtönzés, a másik pedig egy szabadon választott téma eljátszása.

Nevezési feltételek:

  1. Rövid szakmai önéletrajz
  2. Hangfelvétel (CD, DVD)

A nevezéseket 2017. május 15-ig az alábbi címre kérjük eljuttatni: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszék Budapest 1092, Köztelek u. 8.

Binder Károly tanszékvezető vagy elektronikus úton bindermusic[kukac]t-online.hu.

A versenyen kizárólag 14-30 év közötti magyar állampolgárok indulhatnak.

Zsűri:

  • Szakcsi Lakatos Béla
  • Binder Károly
  • Oláh Krisztián

Díj: 1000 Euro az első helyezettnek

Alulírott VUKÁN György – 1984-ben, 25 évvel ezelőtt – arra az elhatározásra jutottam, hogy a zene eredeti egyensúlyviszonyainak helyreállítása érdekében díjat alapítok Creative Art Díj néven.

Célom az volt, hogy a díjjal felhívjam a figyelmet a kreativitás szükségességére, segítsem a rögtönzés fontosságának becsületét, és inspirációt gyakoroljak felélesztésére, ahogy ez valamikor is alapja volt a zenei létnek.  Sajnos főként a XX. században a zene kettészakadt zeneszerzőkre és előadókra, mely – kétségtelen előnyei ellenére – hihetetlen mértékben vissza – és háttérbe szorította a kreatív embert, aki egy  személyben szerző és előadó. Mert a zenész elsősorban attól zenész, hogy a saját gondolatait játssza. Ez  egy  személyben kell megvalósuljon. Azt mondják, nehéz.

Nem könnyű, de ezért nagy dolog a művészet.

Top