Barokk melankólia

Szászvárosi Sándor mesterkurzusának zárókoncertje

A BMC könyvtára ad otthont május 13-án 18:00 órától Szászvárosi Sándor ingyenesen látogatható koncerjtének. Műsoron Riccardo Rognoni, Diego Ortiz, Michel Farinel, Nicola Matteis, Monsieur de Sainte-Colombe és John Dowland művei.

A koncerten közreműködik Szászvárosi Sándor (viola da gamba) és Nagy Csaba (reneszánsz lant)

Rognoni, Ortiz, Farinel, Matteis – megannyi ismeretlen szerző a mai közönség számára. Pedig a maguk korának elismert, sok esetben új irányzatokat meglelő, hatalmas újításokat kidolgozó komponistái voltak, s nélkülük nem fejlődhetett volna ki a mai klasszikus repertoár. A Barokk melankólia című koncert programja erre a nagy hiányosságra szeretne rámutatni, s megismertetni e zenék szépségét a közönséggel.

A viola da gamba és a lant bensőséges párbeszédét leginkább a melankolikus jelzővel lehetne jellemezni.Szászvárosi Sándor és Nagy Csaba a melankólia érzésének elsősorban nem a szomorú, hanem a mindenségre rácsodálkozó érzésvilágát kiválasztva állította össze a felcsendülő művek sorát. Koncertjük engedi a hallgatót megszemlélni az élet hatalmas igazságait, melyek mellett olykor-olykor csak elrohanni van időnk és kedvünk.

BMC