MiniTour in Slovakia – Alisa Yajima és Baráz Ádám hangversenye

Az Alisa Yajima (JP) és Baráz Ádám (HU) alkotta zongoraduó három felvidéki városban ad hangversenyt május 16-a és 23-a között. Láthatjuk őket Rimaszombaton, Kékkőben és Poltáron is.

A zongoraduó 2016 szeptemberében alakult Budapesten. Az első közös hangverseny óta számos koncertet adott már Magyarországon és Szlovákiában egyaránt.

Repertoárjuk nagyon széleskörű. A klasszikus művektől a romantika zenéjén át egészen a kortárs négy kézre írt kompozíciókig megtalálható sok ismert és kevésbé ismert alkotás.

A MiniTour in Slovakia ötlete már 2016 decemberében fogant, és nagy öröm számunkra, hogy ilyen hamar lehetőségünk adatott megvalósítani a kezdeményezést. Az elmúlt esztendőben már több alkalommal megfordultunk Szlovákiában egy-egy rendezvény keretében, mint közreműködő művészek (Csáb, Nagykürtös, Rimaszombat), és a nagyérdemű közönség pozitív reakciója valamint a kimondottan nagy érdeklődés a négykezes zongorajáték és irodalom iránt csak elősegítette a hangversenyek mielőbbi leszervezését. Igyekeztünk elsősorban olyan programot összeállítani, mely elnyeri a zeneértő, a zenekedvelő és a laikus közönség tetszését egyaránt. Ezen kijelentés után természetesen azonnal egy megszokott repertoárra asszociálhatunk, viszont ebben az esetben igazi zenei csemegét hallhat a koncertre látogató.” – nyilatkozta portálunknak Baráz Ádám.

A duó turnéra összeállított műsora valóban színes lett:

Franz Schubert: 2 Marches caractéristiques, D.968b
Liszt Ferenc: Harmonies du soir (Alisa Yajima)
Bartók Béla: Gyermekeknek – részletek (Baráz Ádám)
Ligeti György: Sonatina Három lakodalmi tánc
Samuel Barber: Souvenirs Op. 28 No.3. – Pas de deux
Karl H. Pillney: Eskapaden eines Gassenhauers – parodisztikus variációk egy témára

 

Mindenkit szeretettel várnak a következő helyszíneken:

Május 16. (kedd) – Rimaszombat, VMK Színházterem – 19 óra
Május 20. (szombat) – Kékkő, Várkastély (Díszterem) – 15 óra 30 perc
Május 23. (kedd) – Poltár, Művészeti Iskola (Nagyterem) – 17 óra