Hangversenyt szervez Kocsis Zoltán emlékére a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Kocsis Zoltánról, a tavaly elhunyt világhírű zongoraművészről és karmesterről hangversennyel emlékezik meg május 30-án a Müpában a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ).A koncerten közreműködik Vigh Andrea (hárfa), Perényi Miklós (gordonka), Bálint János (fuvola), Kelemen Barnabás (hegedű), Mocsári Károly (zongora), Kocsis Krisztián (zongora), Perényi Benjámin (zongora) és a Budapesti Vonósok. Az esten többek között Liszt-, Bartók-, Haydn-, Schumann- és Debussy-művek szólalnak meg.

Kocsis Zoltán kezdetektől az NGYSZ tagja és elkötelezett támogatója volt, életében minden születésnapján – május 30-án – hangversenyt adott a Szolgálat javára. A civil szervezet munkáját nemcsak Magyarországon, hanem Németországban is segítette, ahol Hannoverben több jótékonysági koncertet adott a Szolgálat kérésére.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az idei Kocsis Zoltán-emlékest bevételét, a korábbi évekhez hasonlóan, egészségügyi programjára fordítja.

Az NGYSZ évente több karitatív célú rendezvényt szervez, amelyek bevétele hozzájárul a hátrányos helyzetű, rossz sorsú, beteg, árva gyermekeket segítő 12 programja működtetéséhez. A programok közül leghangsúlyosabb az egészségügyi, az ösztöndíj- és a képzési program.