Magyar siker a nemzetközi operaversenyen

 Harmadik helyezést ért el a Baltikum legrangosabb operaversenyén, a Klaudia Taev Nemzetközi Operaversenyen Zemlényi Eszter, a fiatal magyar szoprán.

A verseny első fordulóját 23 városban rendezték meg, melyeken 38 országból 246 énekes mérettette meg magát. Budapesten a Művészetek Palotája társszervezőként adott otthont az eseménynek.

Az első forduló alapján a Pärnuba meghívott énekesek további 4 forduló során bizonyíthatták tudásukat operaáriák és dalok előadásával. A 11 tagú zsűri elnöke a méltán világhírű drámai szoprán énekesnő, Luana DeVol volt, Magyarországról pedig Bátor Tamás, a Művészetek Palotájának koprodukciós programigazgatója vett részt a döntésben.

Zemlényi Eszter – aki tavaly Blonde szerepével debütált a Magyar Állami Operaházban – 2013-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Halmai Katalin és Kéry Tamás növendékeként, 2016-tól pedig Kertesi Ingrid a mestere.

Az öt fordulós verseny döntőjén a 6 kiválasztott finalista produkcióját a nemzeti televízió és rádió is élőben közvetítette.

Az immár tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Klaudia Taev énekverseny döntőjében Zemlényi Eszter az amerikai, lett, ukrán, litván és belorusz versenyzőkkel mérhette össze tudását. A fináléban a fiatal művésznő Blonde áriáját és Kunigunda bravúráriáját énekelte, amelyet a közönség mellet az őt kísérő zenekar is tapssal jutalmazott.

http://www.promfest.ee/competition