Istvánffy Benedek-díj

Pályázati határidő: 2017. augusztus 31.

Magyar Zeneszerzők Egyesülete díjat alapított a 40 éven aluli zeneszerzők ősbemutatóként előadásra került műveknek elismerésére. A díjat Istvánffy Benedekről, az 1733 és 1778 között élt első magyar klasszikus komponistáról nevezte el.

 

A díj odaítélésének szabályai:

  1. A díjat minden naptári évre vonatkozóan ítéli oda a Magyar Zeneszerzők Egyesülete. Pályázni az előző naptári évben bemutatott művel lehet.
  2. A díjra darabot nevezhet a mű alkotója illetve az ősbemutatót rendező intézmény vagy előadó. A nevezés partitúrával és – ha rendelkezésre áll – hangfelvétellel történhet, legkésőbb a tárgyévet követő augusztus 31-ig beérkezően. A nevezett művet a Magyar Zeneszerzők Egyesülete címére kell eljuttatni: 1012 Budapest, Pálya u. 4–6.
  3. A díjban olyan zeneszerző részesülhet, aki 40 évnél fiatalabb, illetve a mű bemutatásának évében tölti be a 40. életévét. Nem pályázhatnak azok a zeneszerzők, akik már két alkalommal elnyerték a díjat.
  4. A díjat a Magyar Zeneszerzők Egyesületének mindenkori elnöksége ítéli oda. A zsűri a díjat indokolt esetben megoszthatja. A Magyar Zeneszerzők Egyesülete igyekszik elősegíteni, hogy a díjnyertes mű újból elhangozzék, de erre – anyagi források hiányában – garanciát nem vállal
  5. A díj értéke: 100.000,– Ft (azaz Egyszázezer forint).
  6. A díjat a Magyar Zeneszerzők Egyesülete minden évben a honlapján meghirdeti, de nem fordul egyenként a szerzőkhöz, előadókhoz, zenei intézményekhez.