IX. Hatvani Országos Zeneiskolai Barokk Fesztivál

Jelentkezési határidő: 2017. október 24.

 

Felhívás

a

IX. Hatvani Országos Zeneiskolai

Barokk Fesztiválra

 

A Kocsis Albert Zeneiskola és a Corelli-60 Zenéért és Gyermekekért Közhasznú Alapítvány 2017. december 19-én és 20-án IX.  alkalommal rendezi  meg országos barokk fesztiválját minden hangszeres – orgonistákat is beleértve – és énekes zeneiskolai tanuló számára, az alábbi kategóriákban és korcsoportokban:

Szólóhangszer:

  1. korcsoport:– a 2006. december 19. után születettek (11 éves korig)
  2. korcsoport:– a 2003. december 19. után születettek (14 éves korig)
  3. korcsoport:– a 2000. december 19. után születettek (17 éves korig)
  4. korcsoport:– a 2000. December 20. előtt  születettek. (17 éves kortól)

Magánének:

  1. korcsoport:– az 1999. december 19. után születettek (18 éves korig)
  2. korcsoport:– az 1999.december 20. előtt születettek (18 éves kortól)

A verseny helyszínéül a Grassalkovich-kastély díszterme-, az orgonisták részére pedig a Szent Adalbert Római Katolikus templom szolgál.

A kamarazene/zenekar kategóriában nem állítunk fel korcsoportokat, kizárólag növendékekből álló együttesek jelentkezését várjuk, csak a zenekar vezénylője lehet tanár.

*Sem a kamara sem pedig a zenekari produkciókban hangszeres közreműködő nem lehet tanár, a kollégák csak vezényelhetnek. Az eddigi gyakorlatunk szerint, a tisztán kamaraénekes (duett, tercett…)  produkciók esetében, kizárólag a  zongora kísérő lehet tanár. Énekeseket és hangszereseket is tartalmazó kamarazenei produkcióban viszont, szintén nem szerepelhet hangszeres közreműködő tanár. Az eddigiektől eltérően, kizárólag billentyűs hangszerrel kísért, kettős- hármas-, etc. versenyművek korrepetitora lehet tanár.*

A verseny anyaga: egy, vagy több barokk szerző életművéből, a versenyző által választott tételek, vagy művek.

*A műsoridőn belül lehet egy zeneszerző adott művének tételeit, vagy egy teljes művet választani, illetve több szerző darabjainak tételeiből tetszőlegesen összeállított műsort játszani.*

Szólóhangszer/magánének: első korcsoport maximum 4- második korcsoport 5-, harmadik korcsoport 6-, negyedik korcsoport maximum 7 perc.

Kamarazene/zenekar kategóriában a műsoridő 8-10 perc lehet.

 

További információ és jelentkezési lap: www.kazizene.hu.