I. Orbán György+ Zongoraverseny

Nevezési határidő: 2018. március 18.  24.00 óra

A szentendrei Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola 2018. április 27-29 között rendezi meg az Orbán György+ Zongoraversenyt. A versenyt kettős céllal rendezik meg:

  1. Tisztelgés Orbán György Kossuth-díjas zeneszerzőnk előtt, aki mintegy 130 művet írt a gyermekek számára. Hagyományteremtés, azzal a céllal, hogy a verseny segítse elő műveinek méltó megszólaltatását és zenei világának népszerűsítését az ifjúság és a zongoratanárok körében.
  2. Orbán György művei mellé – első alkalommal – Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel és Domenico Scarlatti darabjait párosítják. A barokk kor három zenei géniusza zenéjében megtalálható a polifónia csodálatos világa, a mesélő érzelemgazdagság és az éteri tiszta hangzás bravúrral ötvözve. Mindezek Orbán György zenéjének is ihlető elemei.

A bátor és a szokásostól eltérő darabválasztást, a kevésbé ismert és felfedezésre érdemes művek megszólaltatását ajánlják és értékelik.

A verseny időpontja: 2017. április 27-29.

A verseny helyszíne: a szentendrei Városháza díszterme

A verseny fővédnöke: Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész

Nevezési határidő: 2018. március 18. 24:00 óra

A verseny anyagát, a korcsoportok beosztását és a nevezés feltételeit és a jelentkezési lapot megtalálja a Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola honlapján.