Boldoczki Gábor trombitaművész is az Echo Klassik díjazottjai között

Joyce DiDonato, Matthias Goerne, Kent Nagano, Fazil Say, Jonas Kaufmann mellett Boldoczki Gábor trombitaművész is elnyerte idén az Echo Klassik díjat. A német zeneipari szövetség (BVMI) kulturális intézete, a Deutsche Phono Akademie 22 kategóriában 54 zenésznek, énekesnek, karmesternek, zenekarnak, zenei kiadónak ítélte oda idén díjait.

Az év énekesnőjének ismét az amerikai Joyce DiDonatót választották a Háború és béke (Erato) című opera felvételéért, az év énekesének járó díjat Matthias Goerne német baritonnak ítélték oda Gustav Mahler 10 korai dalának felvételéért (Mahler, Berio: Sinfonia/10 Frühe Lieder). Az év karmestere a japán Kent Nagano lett a Götebrorgi Szimfonikusok élén Richard Strauss Eine Alpensinfonie című lemezükért. Az év szimfonikus zenekarának a Bostoni Szimfonikus zenekart választották Sosztakovics Symphonies 5., 8. és 9. szimfóniájának lemezfelévetéért.

A hangszerszólisták kategóriájában Boldoczki Gábort ítélték a legjobbnak a trombitaművészek közül az Oriental Trumpet Concertos című lemezéért.

A díjazottak között van még mások között Christian Tetzlaff német hegedűművész, Maurizio Pellini olasz zongoraművész és Johannes Moser német csellista.

Jonas Kaufmann német tenor Dolce Vita című albuma nyerte el a 2017. év bestseller albumának díját – olvasható a Echo Klassik honlapján.

Az idén 23. alkalommal odaítélt díj átadását október 29-én rendezik Hamburgban az Elbphilharmonie koncerttermében, az est házigazdája Thomas Gottschalk lesz.

(Fotó: Marco Borggreve)