Az NFZ is csatlakozik a Bach Mindenkinek Fesztivál programjaihoz

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészei is csatlakoznak a Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából, immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Bach Mindenkinek Fesztiválhoz.

Az együttes művészei vasárnap, március 25-én 18:00 órakor a Svábhegyi Református Templomban lépnek fel. Ingyenes hangversenyükön d-moll partitája (BWV 1004), részletek A fúga művészetéből (BWV 1080), valamint a h-moll szvit (BWV 1067) hangzik el. Közreműködő művészek Papp Dániel, Miczki Rita hegedű, Balogh Enikő brácsa, Deák György cselló, Sztankov Iván nagybőgő, valamint Duleba Lívia fuvola.

A Bach Mindenkinek programsorozat negyedik alkalommal, fesztivál keretében második alkalommal kerül megrendezésre 2018. március 21-25. között Budapesten és számos más városban. A szervezők közel 100 helyszínen, több mint 300 koncerttel és kiegészítő programmal várják a közönséget.  A kezdeményezés New Yorkból indult el 2010‑ben, Magyarország 2015-ben csatlakozott az eseménysorozathoz. Először csak 5 helyszínen voltak hallhatók Bach muzsikái, majd egyre több művész, zeneoktatási intézmény és zenekar csatlakozott a programokhoz. 2017-ben a rendezvény fesztivállá nőtte ki magát. A cél, hogy a Bach Mindenkinek Fesztivál keretében a forgalmasabb köztereket, aluljárókat, bevásárlóközpontokat és egyéb helyszíneket elárasszák Bach zenével. A részletes programok megtekinthetők www.bachmindenkinek.hu oldalon, a nemzetközi programok a www.bachinthesubways.com oldalon.