Muzsikál az erdő – zeneszerző pályázat

Pályázat benyújtásának határideje: 2018. május 31.

A Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatot ír ki új kórusmű megalkotására a 2018. évi rendezvénysorozat alkalmából.

Pályázati feltételek, szempontok:

A pályázaton részt vehet bármely zeneszerző, muzsikus, korhatár nélkül.

Pályázni kizárólag eddig be nem mutatott kórusművel lehet, amely Pászti Szabó Zoltán: Zengjen a dal c. versére íródott, több szólamú,a cappella (egynemű, vagy vegyeskari) kórusművekkel, melyek megszólaltatása ifjúsági és amatőr együttesek számára is megoldható feladatot jelent. A darabok 2-3-4 szólamúak lehetnek, szólamonként kettes divisi lehetséges. Időtartama max. 5 perc

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a darab elbírálásánál azt is figyelembe vesszük, hogy a kórusmű egy magas művészi színvonalon működő, de amatőr kórus részére íródjon!

A kiválasztott szöveg valamennyi sorának szerepelnie kell a dalban, de ha van a versben olyan sor vagy sorpár, amit refrénként is szolgálhat, nyugodtan megbonthatók a strófák vagy sorok. A verset átírni természetesen nem lehet.

Nevezési, részvételi díj nincs.

Várjuk minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

 

A pályázat díjazása:

A pályaműveket neves szakemberekből álló független zsűri bírálja el, a legjobb pályamű alkotóját szállásutalvánnyal jutalmazza, emellett értékes tárgy jutalmakat is kioszt.

A zsűri a beérkezett pályamunkák mennyiségétől és minőségétől függően dönti el, hogy összesen hány díjat oszt ki.A zsűrinek (ha úgy ítéli meg) jogában áll bármelyik díjat megosztani vagy nem kiadni.

Az eredményeket közzétesszük: www.voxmirabilis.5mp.eués a www.muzsikalazerdo.huhonlapokon.

A Vox Mirabilis Kamarakórus vállalja a díjnyertes mű bemutatását.A bíráló bizottság javaslatot tehet további művek bemutatására is, az arra érdemes alkotások elhangoznak a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napokon, illetve a Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület  által szervezett rendezvényeken, koncerteken.

 

A pályázat ütemezése:

Pályázat benyújtásának határideje: 2018. május 31.

Pályázat elbírálásának határideje: 2018. június 10.

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadója a „Muzsikál az erdő” Mátrai Művészeti Napok keretén belül 2018. július 2-án Mátraverebély-Szentkúton lesz, a díjnyertes mű/művek ősbemutatójára is ekkor kerül sor.

 

A pályázat benyújtása:

  • elektronikus úton: a kottákat PDF formátumban, a hangzó anyagot wav vagy mp3 formátumban megküldve a zemlenyi@datatrans.hu címre, vagy
  • zárt borítékban személyesen leadva –előzetesen telefonon egyeztetve (tel: +36 20 9 527 521), vagy
  • postai úton a kórusegyesület székhelyének címére: Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület – Zemlényi Katica, 8000 Székesfehérvár, Zsolt u. 30.

 

A pályaműveket grafikus, lehetőleg számítógépes kottaíró programmal készített, nyomtatott formában, kell benyújtani, egy pályázó több kompozícióval is részt vehet a versenyben.

A pályaműveket 3 példányban, 3 példány szakmai önéletrajz, cím, telefon, email cím mellékelésével kérjük, úgyszintén kérünk készített demófelvételt (hanganyagot) mellékelni.

Kérjük a jogi nyilatkozatot is aláírva mellékelni.

A pályázat beérkezéséről a pályázó e-mailben kap visszaigazolást.

Érdeklődni a zemlenyi@datatrans.hue-mail címen, ill. a +36 20 9 527 521-es telefonszámon lehet.

Még többet tudhat meg a pályázatról, ha erre a linkre kattint.