Moszkvában koncertezik a Vox Mirabilis Kamarakórus

A Vox Mirabilis Kamarakórus az elmúlt években számos nemzetközi kórusversenyen kapott előkelő helyezést, több külföldi meghívásnak tett eleget, nemzetközi hírű kórusokkal, művészekkel, karmesterekkel koncertezett együtt, emellett a The „Sound of Europa” nemzetközi CD-n egyedüliként képviselték Magyarországot. 

Legmagasabb zenei minősítésük: ARS MAGNA diploma.

Az idén moszkvai koncertturnéra kapott meghívást a székesfehérvári kamarakórus, amelyre augusztus közepén kerül sor.

Sok felkészülés, munka és megannyi fellépés van a Vox Mirabilis Kamarakórus mögött, akik a moszkvai meghívással ismét egy nagy mérföldkőhöz érkeztek. Nagyon komoly elismerés ez a székesfehérvári kórus életében, hiszen ez is mutatja az együttes nemzetközi zenei sikerét.

Vox Mirabilis Kamarakórus  mindent megtesz annak érdekében, hogy Székesfehérvárt és hazánkat méltón képviselje Oroszországban.

„Amikor Moszkvából, a Szeplőtelen Fogantatás Katedrális zeneigazgatójától megérkezett a felkérés, alig akartuk elhinni, hogy ez igaz, hiszen magyar kórus nem énekelt még itt. Ez Moszkva egyik legnagyobb egyházzenei koncerthelyszíne, így nagy lendülettel kezdtünk el készülni a koncertturnéra, ahol elsősorban a kortárs egyházzenét, ezen belül kiemelve Kodály Zoltán műveit is bemutatjuk.

Leírhatatlan öröm számunkra, hogy egy ilyen felkérést kaptunk, hiszen ezen a kiemelt koncerthelyszínen Európa és világ elismert, nagy múltú művészei, együttesei lépnek fel évről-évre. Ez egyben kötelez is minket, hogy magas színvonalon, érdekes és jól megválasztott kórusművekkel álljunk a közönség elé”. – mondta el Zemlényi Katica kórusvezető.