Egyedülálló Wagner keresztmetszet Pécsett

Örömmel ajánljuk figyelmükbe, hogy a szerző legismertebb, és legkedveltebb műveinek részleteiből egy olyan egyedülálló Wagner-est érkezik 2018. június 13-án Pécs városába, amely kihagyhatatlan produkciónak ígérkezik.

A Magyar Állami Operaház előadásának exkluzivitását az átfogó keresztmetszet jellege adja, mely egy gálakoncert keretében vezeti végig a közönséget Wagner Ringjének teljes világában. Mindezt kiváló előadók tolmácsolásában, díjmentesen, a Kodály Központban.

A koncert A Rajna kincse előjátékával indul, majd az opera végéből szól majd részlet: az istenek bevonulása a Walhallába. Ezt követően A walkür négy legismertebb részlete hangzik el: az előjáték, a walkürök lovaglása, a tavaszi dal és Wotan búcsúja a Tűzvarázzsal együtt. A Siegfriedet a kovács-dal jeleníti majd meg, Az istenek alkonyából pedig a reggeli derengés és Siegfried rajnai útja után a főhős gyászindulója lesz hallható, a gála végére pedig az opera zárójelenete tesz pontot. Valódi Best of Ring.

A belépés díjmentessége lehetőséget nyújt számunkra, hogy fiatalokat, zeneiskolában tanulókat, vagy olyan ismerőseinket, barátainkat is elhozzunk magunkkal, akik talán most először hallják élőben Wagner alkotásait. A minőségi beavatásra az előadók nyújtanak garanciát: Rálik Szilvia, Kovácsházi István, Kelemen Zoltán operaénekesek, a Magyar Állami Operaház Zenekara és Kocsár Balázs karmester.

A díjmentes regisztrációs jegyek személyesen a Kodály Központ jegypénztárában vehetők át a rendelkezésre álló helyek mértékéig.