DR. LAKATOS PÉTER

lakatosA MusiciansWho támogatója és egyik kezdeményezője, Magyarország egyik vezető ügyvédi irodájának, a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Irodának alapító irodavezető partnere, aki már fiatalkorától – zongoratanulmányain keresztül – közel került a klasszikus zenéhez. Mindig arra törekedett, hogy ezt a kapcsolatot megtartsa, és tegyen valamit a komolyzene ügyéért. Jó alkalom kínálkozott erre, amikor társaival elindította e projektet, hisz jogi és üzleti tapasztalatait felhasználva a MusiciansWho-n keresztül igazán sokat tehet azért, hogy a magyar komolyzenészeket megismertethessük.

 

 

LAKATOS, KÖVES ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA

lktlogo

 

 

NCA – A NEMZETI CIVIL ALAPPROGRAM

logo_ncaAz Országgyűlés 2003. június 23-án fogadta el a Nemzeti Civil Alapprogramról szóló 2003. évi L. törvényt, melynek fő célja a civil szervezetek pályázati támogatások útján történő támogatásával azok működésének megerősítése, a civil szektor fejlődésének elősegítése.

 

 

 

 NEMZETI KULTURÁLIS ALAP

NKA_logo_2012A Nemzeti Kulturális Alap az elmúlt húsz évben a hazai és határon túli magyar kulturális élet finanszírozásának legmeghatározóbb intézménye lett.

A Magyar Országgyűlés a nemzeti és egyetemes értékek létrehozásának, megőrzésének, valamint terjesztésének támogatása érdekében hozta létre az elkülönített állami pénzalapot, amelynek fő bevételi forrása jelenleg az ötöslottó szerencsejáték játékadójának 90 százaléka. A rendelkezésére álló pénzforrásokat döntő hányadában társadalmasított kollégiumi rendszer működtetésével pályáztatja és juttatja el az arra érdemesített programok megvalósítóihoz.

Az elmúlt esztendők aktív jogalkotási folyamatának köszönhetően nemcsak szervezetileg, hanem pénzügyileg is megerősödött az NKA. Az Alap ténylegesen befolyt bevétele 2010-ben 11,7 milliárd forint, 2011-ben 12,5 milliárd forint, 2012-ben 13,6 milliárd forint volt, amelyből kizárólag kulturális programokat támogattak. A 2012. január 1-jétől felállított új kollégiumi struktúrának, valamint a 2013. évtől bevezetett teljes online pályáztatási rendszernek köszönhetően az Alap takarékos, hatékony és környezetkímélő szervezet lett.

A Nemzeti Kulturális Alap fő célkitűzései közé tartozik a források stabilizálása, illetve új bevételek bevonása a pályáztatásra fordítható keretösszeg bővítéséért. Ennek érdekében az Alap az elmúlt években számos együttműködési megállapodást kötött kormányzati és civil szervezetekkel egyaránt, szakmai kollégiumai pedig átfogó támogatási programokat hirdettek meg az állami szerepvállalás erősítése érdekében a kultúra területén.

 

MADÁCH TRADE CENTER

logo_madach A Madách Trade Center, amely 1994 augusztusában került megnyitásra, a legkorszerűbb irodaházak egyike. A lehető legkedvezőbb helyen: a város szívében, a főváros legforgalmasabb csomópontja, a Deák tér közvetlen közelében, csendes környezetben, a tervezett “Madách sétány” sétáló utcájában található. Az irodaház kíválóan megközelíthető bármilyen tömegközlekedési eszközzel, busszal. metróval, vagy villamossal. A bank és üzleti negyed részeként mindenhez közel van, ami az üzleti és hétköznapi élethez elengedhetetlen. A dunaparti szállodák, a bevásárló utca gyalogosan könnyűszerrel eléerhető, a kerület bővelkedik a jobbnál jobb éttermekben.

Az épület megjelenését a modern építészeti stílus és magas színtű kiviteletés jellemzi. A 12,000 m2 színvonalas irodaterületet kínáló komplexum két épületet foglal magába, ezeket földszinti sétálóutca és az alatta elterülő garázs köti össze.