A felhő tárhely egyre népszerűbb a modern technológiára nyitott emberek között. ÉS ez nem véletlen. A Google Cloud Platform adottságai világszerte elterjedtek az IT szektorban. Sajnos azonban a felhasználók közül csak néhányan tudják, hogy valójában mi is az a Google Cloud. Most viszont eljött az ideje, hogy eloszlassuk a kétségeket és a legtöbbet hozzuk ki a lehetőségekből.

Cloud Computing vs nyilvános felhő

A Google Cloudot kétféle csoportba lehet sorolni. A GCP egyszerre cloud copmuting és nyilvános felhő szolgáltatás. A Google Cloud Platform megoldásokban nagy lehetőségek vannak. Azt már tudjuk, hogy ezek a megoldások a jövőben pozitívan fogják befolyásolni az adathasználat lehetőségeit.

GCP – Google App Engine és Google Cloud Sorage

Persze a két Google Cloud Platform szolgáltatás között van különbség. Az alkalmazásokat a felhasználók speciális igényei által kialakított bővítmények határozzák meg. Ezek segítségével egy adott felhasználó szükségleteinek megfelelő eszközt biztosítanak. A GCP leggyakrabban használt része a Google App Engine, a legnépszerűbb programozó nyelveken hoz létre alkalmazásokat. Az alkalmazást használó célcsoport kiválaszthatja a programnyelvet (Java, Python, GO vagy PHP…)

Szeretne nagy mennyiségű adathalmazokat tárolni? A Google Cloud Storage egy olyan megoldás, amit az üzletéhez igazítunk. Ha az SQL adatbázisokat szeretné máshogyan használni, próbálja ki a Google Cloud SQL-t.

Google Cloud Compute és Big Query

A Google Cloud Compute az Amazon részeként ismert AWS-re adott versenyképes válasz a Google-től. A Google felületet használva futtatja a saját virtuális gépezeteit. A Google Big Query pedig tökéletes megoldás olyan kis és nagyvállalkozásoknak, akik nagy adathalmazzal dolgoznak.

Cloud Launcher

A Google új felhasználók számára egy új, fizess, amennyit használsz típusú számlázási modellt ajánl. A Google Cloud Platform 500$ értékű szolgáltatást ajánl, amit egy éven keresztül használhat. Habár néhány embernek ez kevésnek tűnhet, a felület lehetőségeinek kipróbálásához elég, próbálja ki és telepítse az első alkalmazásokat. A GCP-vel könnyen tesztelheti, építheti és telepítheti az alkalmazásokat a Google infrastruktúrájának felhasználásával.

A felhő alkalmazások növekvő népszerűsége

Habár sokan még nem tudnak róla, a felhő szolgáltatások száma folyamatosan nő. Egyre több alkalmazás a Google Cloud Platformon alapul. A piacon ma a Google GCP, Amazon AWS és Microsoft Azure a vezető felhő szolgáltatók. A legnépszerűbb alkalmazások ezen szolgáltatások egyikén alapulnak. A Google Cloud Platform olyan népszerű alkalmazásokat futtat, mint a Spotify, DPD vagy a PokemonGo.