Trombita és fuvola mesterkurzusok Szombathelyen

A Nemzetközi Bartók Szeminárium idén is izgalmas programmal várja a Bartók és az új zene iránt érdeklődő fiatal muzsikusokat Szombathelyre július 10-től 19-ig. Kiváló professzorok vezette karmester, alkalmazott zeneszerzés, zongora, brácsa, fuvola, trombita és kamarazene mesterkurzusokra lehet jelenA Nemzetközi Bartók Szeminárium idén is izgalmas programmal várja a muzsikusokat

Trombita mesterkurzus – Boldoczki Gábor, Horváth Bence, Jeroen Berwaerts

2013. július 12-19.

A kurzus nyelve: magyar, angol

Professzorok:


Boldoczki Gábor
trombitaművész,
a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora


Horváth Bence
trombitaművész, az MR Szimfonikusok szólótrombitása,
a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karának professzora


Jeroen Berwaerts
trombitaművész, a Stockholm Chamber Brass tagja,
a Hannoveri Hochschule für Musik professzora

A kurzus anyaga:

XX-XXI. századi és kortárs szóló- illetve kamaraművek a fókuszban. A kurzusra más stíluskorszakban írt művekkel is lehet jelentkezni, de elvárás minimum egy XX-XXI. századi kompozíció. A mesterkurzusnak anyaga a zenekari próbajátékokon elvárt repertoár is. Kötelező anyag Janacek: Sinfonietta valamely stimmje. (A résztvevők a számukra megtanulandó szólamot előre megkapják)

A kurzus az első napokban a szóló-, kamara- illetve zongorakíséretes művekre koncentrál, a periódus második felében pedig a kurzus aktív résztvevői beülhetnek a Savaria Szimfonikus Zenekarba a Janaček művet játszani. Kérjük a választott művek pontos listáját jelentkezéskor megadni!

Fuvola mesterkurzus – Matuz István

Július 10-16.

A kurzus nyelve: magyar, angol

Professzor:


Matuz István
fuvola művész,
a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karának professzora

Zongorakísérő: Mogyorósi Éva

Kurzus a fuvola komplex technikájáról: XX. századi és kortárs szóló- illetve kamaraművek a fókuszban
A kurzusra más stíluskorszakban írt művekkel is lehet jelentkezni, de elvárás minimum egy XX. vagy XXI. századi kompozíció. A kurzus tematikájához illeszkedve lesznek előadások, közös illetve egyéni órák a felmerülő igények szerint. A mesterkurzus végén a kiválasztott növendékek kurzuszáró koncerten szerepelhetnek. Kérjük a választott művek pontos listáját jelentkezéskor megadni!

További információkért látogasson el a Bartók Fesztivál honlapjára: www.bartokfestival.hu