Alpe Adria Cantat 2013 az olaszországi Lignanóban

A Nemzetközi Éneklő Hét – Alpok-Adria Cantat kórustalálkozó helyszíne 2013. szeptember 1. és 8. között a Velencétől nem messze található Lignano Sabbiadoro. Az éneklő hétre a kórusok, karmesterek mellett várnak egyéni kórustagokat, a kóruszenét szerető vendégeket és akár teljes családjukat.Az éneklő hetet 2013. szeptember 1-8. között rendezik meg, május 31-ig lehet jelentkezni

Hat különböző műhelyhez lehet csatlakozni:
1. Gyerekkórusok és karnagyok kurzusa – karmester Luigi Leo (IT) „C szint”. A minimális életkor gyerekeknek 6 év, a karmestereknek 18 év. A munkanyelv olasz/angol.
2. Velencei zenei iskola – karmester Fabio Lombardo (IT) „A szint” A minimális életkor 18 év. A munkanyelv olasz/angol.
3. Spirituálé és gospel – karmester Andrè Thomas (USA) „C szint”. A minimális életkor 18 év. A munkanyelv angol.
4. Romantikus zene – karmester N. N. „B szint” A minimális életkor 15 év. A munkanyelv angol.
5. Pop/Jazz ének – karmester Roger Ijmker (NL) „C szint” A minimális életkor 15 év. A munkanyelv angol.
6. Világzene – karmester Silvana Noschese (IT) „C szint”. A minimális életkor 15 év. A munkanyelv angol/olasz. (A = nehéz, B = közepes, C = könnyű)

A érkezés napján, szeptember 1-én vasárnap este nyitó koncertet tartanak.

Az éneklő hét hat műhelyében naponta mintegy hat órát próbálnak. A napi időbeosztás: műhelymunka 9-12.30 és 15.30-17.30 között.

Minden este 9 órakor közös éneklésre kerül sor, melyre minden résztvevő meghívott. Esténként fél 10-kor koncerteket tartanak a legkülönfélébb műfajokban és a legkülönbözőbb repertoárral. Szeptember 7-én est 9 órakor tartják a műhelyek záró koncertjét.

Az Alpok-Adria régió más városaiban is tartanak műhelypróbákat, szabad énekléseket, és megrendezik a résztvevő kórusok koncertjeit is. A hét végén koncertet rendeznek minden műhely résztvevőjének előadásában, melyen az egész héten próbált művek hangzanak el.

A hét egy szabadnapján (csütörtök) lehet kirándulni a tengerpartra, vagy egy közeli városba (például Velence vagy Trieszt).

Szállás egy tengerre néző üdülőfaluban lesz 2 vagy több ágyas szobákban, mely tartalmazza a strand és a sport lehetőségeket is.

Jelentkezési határidő: 2013. május 31.

Részletek a www.feniarco.it honlapon olvashatók, ahol megtalálható az ismertető és a jelentkezési lap is. Az info@feniarco.it e-mail címen további információ kérhető. További linkek: http://www.getur.com/villaggi-getur/mare/ vagy http://www.youtube.com/watch?v=9wfHGOuU80I.